Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Taktikai Mellények - Plate Carriers

Jelenleg a legnépszerűbb taktikai felszerelések között tartjuk számon a "Plate Carrier"-t. Talán a magyarosítva a "Taktikai mellény" áll jelentésben a legközelebb az eredeti angol szóhoz. Alaprendeltetése a használó testi épségének és életének megóvása fegyveres konfliktus esetén. Ahogy az angol kifejezésben benne van ez egy mechanikai védelmet biztosító "Betét hordozó", ahol a "betét" szó jelentése ballisztikai védelmet nyújtó lövedékálló védőbetét.

A professzionális mellényekről elmondható, hogy elől, hátul, jobb-, és baloldalon egyaránt elhelyezhetőek benne ezek a védőlemezek/védőbetétek.  A "Carrier" szó, pedig a hordozót jelenti, tehát magát az eszközt.

Ahány gyártó, annyiféle minőség és kialakítás között lehet választani. Vannak cipzáros, tépőzáras és úgynevezett "Quick Release" kialakítású mellények. Általában 5x tártató zseb, 1-2x általános zseb, 1x EÜ zseb szokott az általános kiegészítő felszerelések közé tartozni. Anyagminőséget tekintve a jelenleg legjobb és legstrapabíróbb választás a Cordura® alapanyag, de hobby célra 500-1000D Nylon is megfelelő lehet. MOLLE/PALS hevederrendszerrel vannak ellátva és a kiegészítő felszerelések tárháza végtelen. Ezekkel a további kiegészítő felszerelésekkel tökéletesen személyre szabhatóak.

Rendezés:
Az oldal tetejére